Völgy Liget villapark, Budapest

Völgy Liget villapark, Budapest

Tervező:
Helye:
1021 Budapest, Völgy utca 10.
Tervezőidroda:
Építés éve:
2013

 

Budapest II. kerület belső részén, a Budai Tájvédelmi Körzet szomszédságában található a hamarosan átadásra kerülő Völgy Liget villapark. Az egyedülálló, 5.635 m2 erdős területen a meglévő őshonos vegetáció megtartásával kialakított új, a mai elvárásoknak mindenben megfelelő, játszótérrel, pihenőkkel, hangulatos erdei sétányokkal kialakított park területén minimális beépítettség mellett négy egyedi tervezésű és kis lakásszámú épület kapott helyet.
A liftes épületekben nagyvonalú parkolóhelyekkel és tárolókkal rendelkező pinceszintek felett földszint, első emelet és penthouse szintek kerültek kialakításra. Az 50 és 210 m2 közötti alapterületű lakások jellemzően saját kerttel és oda közvetlen kertkapcsolattal illetve arányos, a Budai Tájvédelmi Körzet irányába kilátással rendelkező teraszokkal, penthouse szinteken panorámás tetőteraszokkal rendelkeznek.
Az épületek és a lakások egyaránt a ma elvárható magas esztétikai- és használati értéket, illetve a megbízhatóságot és a garantáltan költséghatékony üzemeltetést biztosító építési és üzemeltetési technológiák és anyaghasználat mellett épültek meg.